Barion Pixel

Blog

Őszi barangoló - kosárban, termésekkel

Őszi barangoló – Aprónapló ajánló

Az Őszi barangoló egyben testesíti meg azokat a kitételeket, amiket játék beszerzésnél a legfontosabbnak tartok pedagógusként és anyaként egyaránt!

Kisbaba látásfejlődése - borító

Hogyan segítheted kisbabád látásfejlődését?

A kisbabák látásfejlődése szempontjából különösen fontos életük első fél éve, amikor az agyi, idegrendszeri fejlődéssel párhuzamosan egyre többet, egyre jobban (legyen itt szó színekről, látástávolságról, fókuszálásról, szemkoordinációról) képesek fókuszálni és befogadni a környezetükből.

Önálló öltözködés montessori szemléletmóddal borító

Az önálló öltözködés – előkészített környezet, montessori szemléletmóddal

A gyerekeink, ha megadjuk nekik a megfelelő teret, időt és eszközöket, örömmel és nagyon ügyesen öltözködnek/vetkőznek egyedül! Sosem késő, vagy épp túl korai számukra egy olyan környezetet kialakítani, ahol ezt megfelelő módon tudják gyakorolni!

Önálló öltözködés montessori szemléletmód

Az önálló öltözködés előkészítése babáknál montessori szemléletmóddal

Első lépésként fontos feladatunk észrevenni, hogy mikor jönnek el azok az alkalmak az öltözködés terén (ugyanúgy, ahogy az élet többi más területén is), amikor a kicsi jelzi, hogy megpróbálná, most ő szeretné. Segítsünk neki abban, hogy képes legyen ezekre önállóan is!

Montessori coat flip borító

Hogyan tudják a kicsik felvenni a kabátot 3 egyszerű lépésben? (montessori coat flip)

A cipővétel után a legnagyobb gondot a kabát önálló felvétele szokta okozni, pedig pár egyszerű mozdulat segítségével bármelyik kisgyerek könnyen és gyorsan meg tudja tanulni!

Küldj egy ölelést kezek

Küldj egy ölelést!

Nagyszülőknek, dédiknek, akikkel esetleg régóta nem találkoztunk és még várhatóan nem is fogunk, figyelmes és postán is elküldhető ajándék lehet ez a fizikai „ölelés” a gyerekektől!

Zokni hóemberek kertben

Zokni hóember

Ha nálatok is felgyűlt az idők során néhány páratlan fehér zokni, itt a nagyszerű alkalom, hogy valami aranyosat alkossatok belőlük a gyerek(ek)kel!

Mandarinhéj díszek fenyőágon fényfüzérrel

Díszek mandarinhéjból formakinyomóval

A kidobásra ítélt mandarinhéjak kiszúrása formakinyomóval izgalmas elfoglaltság a gyerekeknek, eredményéből hangulatos lakásdíszt készíthetünk, és nem utolsósorban falatozni is lehet közben!

Madáretető tobozból, almából

Madáretető tobozból, almából

Egyszerűen, gyerekkel együtt is elkészíthető madáretetők, amelyek elkészítése az ügyességük fejlesztése mellett gondoskodásra is tanítja a kicsiket!

Szódabikarbóna díszek

Szódabikarbóna díszek

Kiváló játék egy gyurmaszerű anyaggal készítés közben, formaszaggatás, minták nyomkodása – az eredmény egy nagy élmény a gyereknek, és egy örökké vakítóan fehér dísze a lakásnak, karácsonyfának!

Égő diógyertyák

Diógyertya

Méhviasz vagy néhány maradék gyertya, zsinór és néhány dióhéj szükséges csak ahhoz, hogy saját készítésű mécsesekkel, „diógyertyákkal” tegyük meghittebbé lakásunkat!

Jégvirág ablakdísz

„Jégvirág” ablakdísz keserűsó felhasználásával

Némi könnyen beszerezhető keserűsó és víz segítségével gyönyörű, száradáskor jégvirághoz hasonlóan megdermedő ablakdekorációt hozhatunk létre a bentiek és kintiek nagy örömére!

Jéglámpások mécsessel

Jéglámpás, termésekkel és levelekkel díszítve

Ahogy egyre hidegebb és sötétebb van odakinn, egyre jobban esik minél több fényt gyújtani magunk körül! A jéglámpás egyszerűen elkészíthető, a végeredmény pedig egy igazán környezetbarát mécsestartó.

Méhviaszos őszi falevelek borító

Fenntartható őszi lakásdísz falevelekből

Hogyan készíts gyermekeiddel környezettudatos, fenntartható lakásdíszt méhviaszba mártott őszi falevelekből? Őrizd meg lakásodban hetekig az ősz üde színeit!