Barion Pixel
Montessori coat flip borító

Hogyan tudják a kicsik felvenni a kabátot 3 egyszerű lépésben? (montessori coat flip)

A cipővétel után a legnagyobb gondot a kabát önálló felvétele szokta okozni, pedig pár egyszerű mozdulat segítségével bármelyik kisgyerek könnyen és gyorsan meg tudja tanulni!

  1. Első lépésben együtt, később majd pedig ő önállóan terítse ki a földre a kabátot úgy, hogy a kabát hátulja feküdjön a padlón.
  2. Álljon a kabát felső részéhez és dugja bele a két kezét a kabát két ujjába.
  3. Emelje fel a két kezét a feje fölé, így a kabát lecsúszik a helyére és már kész is!
Montessori coat flip 2. lépés
Montessori coat flip 3. lépés
Montessori coat flip 4. lépés

Nem csak kabátnál, hanem kapucnis pulcsinál is szuperül működik ez a megoldás. Első alkalommal segítsd végig a folyamaton. Nyugodtan szemléltetheted is neki a saját kabátoddal, hogy hogyan is kell csinálni, csak előtte ne felejtsd el kivenni az apró dolgokat a zsebedből, hogy ne repüljenek szanaszét! 🙂

Fontos, hogy használjuk ki azokat az időszakokat, amikor nyitottak az önálló öltözködésre. Biztosan lesznek olyan időszakok, amikor egyedül fogja csinálni és olyan élethelyzetek is, amikor a segítségünket kéri annak ellenére, hogy már önállóan is megy neki. Ez teljesen természetes! Az önálló öltözködés nem verseny, ellenben örömmel és büszkeséggel tudja eltölteni a kicsiket, ha mi szülők megfelelően állunk hozzá!