Barion Pixel
Zokni hóemberek kertben

Zokni hóember

Nem tudom nálatok hogyan van, de nálunk folyamatosan termelődnek a pár nélküli gyerekzoknik… A következőkben mutatok egy példát arra, hogyan lehet őket játékosan felhasználni!

Annak vagyok a híve, hogy ha közösen készítünk a gyerekekkel egy kézművest, vagy játékot, akkor olyan nehézségi szintű legyen, hogy a gyerekek tudjanak rajta dolgozni, ne pedig nekem kelljen vele babrálni… Így közösen töltünk el minőségi időt és emellett sikerélménye is van a kicsiknek! Fontos, hogy igyekezzünk nem beleszólni abba, amit csinálnak és ha kell, átvitt értelemben, vagy akár ténylegesen is üljünk rá a kezünkre! Na, ez a zokni-hóember pont egy ilyen egyszerűen, gyorsan elkészíthető darab, sikerélményt és örömöt okoz a kicsiknek, otthon lévő, kidobásra ítélt, de ilyen formán újrahasznosítható alapanyagokból is elkészíthető. Nagyon jó öntögetős, kanalazós feladat a tartalmának betöltése (ha nem szeretnénk annyit takarítani, érdemes egy tálcát alárakni és később arról leönteni a mellé ment töltőanyagot), emellett a töltőanyag és a kész hóember jó szenzoros játék is.

Zokni hóember hozzávalók

Ami kell hozzá:

  • Egy-két páratlan gyerekzokni (érdemes gyerekzoknit tölteni, mert így kezelhető méretű lesz a hóemberünk)
  • Maradék szalag
  • 2 db befőttesgumi
  • Egy filctoll
  • Tetszőleges töltőanyag a belsejébe. Habár a képen rizs van, azt visszaöntöttem és meg fogjuk enni, ténylegesen mi hajdinát használtunk, mert többszöri próbálkozás után sem fogyasztották a fiúk. Érdemes a töltőanyagnak is valami olyasmit felhasználni, amit már másra nem használnátok.

Hogyan készítsd el?

A zoknit töltsétek meg félig/háromnegyedig a kiválasztott töltőanyaggal – érdemes jól tömöríteni! Majd az egyik befőttesgumival gumizzátok össze a zokni szárát, ott, ahol véget ér a töltőanyag. A második befőttesgumival a készítsétek el a hóember fejét, ezután a zokni felső részét sapkaszerűen hajtsátok vissza a hóember fejére. Kössétek a nyakába a szalagot és rajzoljatok rá szemeket, orrot, gombokat. Díszítsétek alakítsátok kedvetek szerint!