Barion Pixel

Bogarászó

5,995 Ft

A bogarászó célja, hogy megismertesse és megszerettesse a kicsikkel az őket körülvevő világot, felfedezésre és megfigyelésre sarkallja őket, nekünk szülőknek pedig segítsen megállni egy-egy séta, kirándulás vagy kerti játék során. Az információátadás, szórakoztatás és tanulásra ösztönzés mellett pedig mozgásra buzdítja a gyerekeket, ezzel is mélyítve a megszerzett tudást. A rovaroknál leírt mozgások szórakoztatóak, átmozgatnak, minden esetben az adott bogár / rovar mozgását, annak sajátosságait tükrözik valamilyen formában.

A kártyalapok lekerekített szélű, matt fóliával ellátott, 350 grammos papírból készültek, grafikájuk saját készítésű.

A csomag tartalma:

  • 19 db 10×15 cm nagyságú „bogaras” kártyalap, előlapján a rovar rajzával, hátoldalán leírással
  • 2 db 10×15 cm nagyságú kártyalap a borítóval és a pakli leírásával

 

 

Elfogyott

Értesítést kérek, ha elérhető lesz!

A csomagban 19 db rovar / bogár kártyalapját találod, melyek közül számos városi környezetben is előfordul. A kártyalapok elülső oldalán a rovarok rajzát láthatod. A jobb felső sarokban ikonok jelzik, hogy csak szemmel figyelhetitek-e meg az adott rovart, esetleg meg is foghatjátok, vagy van-e valamilyen hangja, amire oda tudtok figyelni.

A kártyalapok alsó sávjában az adott rovar hozzávetőleges méretét találjátok meg, továbbá azt, hogy azokat hol, milyen környezetben érdemes keresnetek.

A kártyalapok hátsó oldalán a rovarok rövid leírását olvashatjátok, fókuszba helyezve a rájuk jellemző mozgásformákat. A következő bekezdésben az olvasható, hogy hogyan tudjátok játékos formában leutánozni ezeket a mozgásformákat, amiknek megértését kis rajzos ábrák segítik. A harmadik bekezdésben néhány tippet és ötletet találtok ahhoz, hogy hol találkozhattok a rovarokkal, hogyan tudtok rájuk és az élőhelyükre is vigyázni, ezzel is közelebb hozva a gyerekekhez az egyes rovarfajokat és az őket körülvevő élővilágot.

Hogyan játsszátok?

  1. Válasszatok ki egy képet, majd figyeljétek meg az adott rovart, olvassátok el a hozzá tartozó leírást és utánozzátok le a mozgását a kártyára írt módon. Kisebb gyerekeknél nyugodtan egyszerűsítsd le a mozgásformákat (néhány rovar leírásánál erre példát is találsz) és csak egy-egy részletre koncentráljatok. Menjetek végig annyi kártyalapon, amennyin szeretnétek.
  2. A kártyákon szereplő információk alapján séták, kirándulások során figyeljétek meg a környezeteteket és keressetek minél több rovart, amit meg tudtok figyelni.
  3. A leírások alapján gondozzátok úgy a környezeteteket, hogy ezzel óvjátok és védjétek a körülöttünk élő rovarfajokat.

Ha már jól ismeritek a kártyákat, fókuszálhattok csak a mozgásra is:

  1. Húzzatok egy-egy lapot és csak a rajta szereplő mozgásformát csináljátok meg.
  2. Anélkül, hogy megmutatnátok egymásnak a húzott lapokat, találjátok ki a mozgás alapján, hogy kinek melyik rovar szerepel a lapján.

Használjátok a kártyákat egy esős, vagy hideg napon odabenn, hogy jól átmozogjanak a gyerekek, vagy pedig szebb napokon odakinn a kertben, parkban, kirándulás során, ahol nagyobb terük van mozogni!

Pakkli 2023 – minden jog fenntartva