Barion Pixel
,

Adventi lépegető

5 db A4-es méretű lapból álló, Adventi lépegető az adventi napok számolásához.

Tartalma:

  • Leírás
  • Vándorló Mária és József, valamint a Szent Családot ábrázoló „bábuk”
  • Lépegető tábla
  • 2 db színező
Available Downloads:

Az adventi várakozás nagyon szép és emlékezetes tud lenni kisgyerekekkel. Nekem is sok-sok emlékem van kiskoromból, hogy hogyan készültünk, sok érzés, benyomás ragadt meg bennem.

Kicsi gyerekkel (akár több kicsivel) nehézség lehet, hogyan is várakozzunk, hogyan számoljuk vissza a napokat, hogy az ne legyen se túl sok, se túl kevés, mégis együtt tudjunk várakozni a karácsonyra. Ez az adventi lépegető lehet önállóan is az adventi napárunk, de bármilyen adventi naptár mellé kiegészítésként is használható. Kicsi gyerekekkel érdemes lehet kiegészíteni otthon néhány “élmény kártyával”, de bőven elég ha mi előre készülünk és nem adott napokra lebontva tudjuk előre a programokat, hanem van egy bizonyos hagyománylistánk, amit minden évben közösen megcsinálunk és lehet rá várakozni.

Hogyan készítsd el?
  1. Nyomtasd ki az A4-es méretű lépegető alapot (ha lehetőséged van rá, akkor jó minőségű, vastagabb papírra, esetleg matt fotópapírra), ha szükségét érzed ragaszd fel egy kartonlapra (erre a célra kiválóan megfelel egy natúr kartondoboz újrahasznosított darabja).
  2. Szintén jó minőségű, vastagabb papírra nyomtasd ki a figurákat. Egy vastag kartonlapra ragaszd fel a figurák két oldalát, majd felragasztás után széles margót hagyva vágd körbe őket. Ezután az egyik társasjátékotokból vegyél kölcsön egy kis műanyag figura talpacskát, vagy ragassz neki talpat kartonpapírból és helyezd az így elkészült bábut a táblára.
  3. Az utolsó napon (24-én) a vándorló Mária és József “bábut” cseréljétek le a Jézus születése utáni pillanatokat ábrázoló “bábura”!

Pakkli 2022 – minden jog fenntartva