Barion Pixel

Őszi barangoló

5,995 Ft

Őszi barangoló kártyacsomag második, bővített kiadása, amelynek tartalma:

 • 1 pakli és termés tartó zsák
 • 50 db matt fóliával ellátott, 12×8 cm-es, 350 grammos papír kártyalap saját grafikával:
  • 4 db borítólap + leírás
  • 23 db képkártya
  • 5 db színkártya
  • 5 db érzék kártya
  • 13 db levélforma kártya

Elfogyott

Értesítést kérek, ha elérhető lesz!

Mi ez?

Az Őszi barangoló egy őszi sétákhoz készült kincsgyűjtő, kincskereső játék, amit otthon a lakóhelyetek közvetlen környezetében és kirándulás során is tudtok használni. Nincs időkerete, szabadon használhatjátok egy rövid séta során, vagy akár egy egész délutános programként is. A kincsek a fák ősszel lehulló terméseit, leveleit és egyéb, földön található apróságokat jelentik, emellett a kártyák alapján gyűjthettek hangokat, illatokat és érzéseket is.

Milyen időszakban használhatom?

Egész ősz során tudod használni belenyúlva a tél első felébe, hiszen az őszi fák terméseinek nagy részét könnyen megtalálhatjátok ebben az időszakban is. Az érzék kártyákat pedig úgy használhatjátok, ahogy az az adott időszaknak megfelel.

Korosztály: Ideális óvodásoknak, és általános iskola 1-2 osztályába járóknak, de kisebb gyerekekkel is gyűjthettek inspirációt a közös sétákhoz, gyűjtögetéshez mind a kép-, mind pedig az érzék kártyákból.

Mit tartalmaz a kártyacsomag?

A kártyacsomag 4 db borítólap + leírásból, 23 db képkártyából, 5 db színkártyából, 5 db érzék kártyából és 13 db levélforma kártyából áll, melyek matt fóliával vannak ellátva, hogy időtállóbbak legyenek és amelyeket séták, kirándulások során, valamint otthon a termésekkel, gyűjtögetett kincsekkel együtt is tudtok használni.

Képkártyák: A képkártyákon található saját készítésű grafikákat úgy állítottuk össze, hogy már a legkisebbek is találhassanak közte számukra érdekeset. Az egyszerűbb kavicsot, csigaházat és botot ábrázoló darabok mellett a legtöbbön fák őszi terméseit láthatjátok. Ezeknek legnagyobb részét a lakóhelyetek pár száz méteres körzetében biztosan megtaláljátok!

Színkártyák: Keressetek és gyűjtsetek össze olyan színű, vagy olyan színt tartalmazó terméseket, faleveleket, kavicsokat és egyéb kincseket, amilyeneket a színkártyákon láttok. A gyűjtött kincseket otthon is szétválogathatjátok a színkártyákhoz párosítva.

Levélforma kártyák: A levélforma kártyák között az alap levélformákat, összesen 13 db lapot találtok. Ezekkel a kártyákkal elsősorban nem az a cél, hogy a gyerekek a különböző fák leveleit tanulják meg beazonosítani, hanem hogy segítsék őket a természetben előforduló különböző, vagy méretben eltérő, de egymáshoz hasonló formák felismerésében. Ez a képesség később több területen is nagyon hasznos lesz számukra!

Érzék kártyák: Nem csak kézzel fogható dolgokat gyűjthetünk, hanem különböző érzéseket, illatokat, hangokat is. Az érzék kártyák segítenek lelassulni, jobban a jelenbe helyezkedni, odafigyelni a saját környezetünkre, a kicsiknek felismerni és tudatosítani a különböző testi érzeteiket, érzéseiket.

Pakkli 2022 – minden jog fenntartva

Érdekelhetnek még…